De heilzame en vitaliserende effecten
Druivenpitolie
Druivenpitten bevatten een kracht die de wetenschappelijke naam procyanidin (OPC) gekregen heeft, dé doeltreffendste beschermingsstof tegen oxidatie. Stukjes appels worden niet bruin als ze met citroen ingewreven worden omdat de kracht van de vitaminen ze beschermt tegen het oxideren.
Zo gaat het ook in ons lichaam, de druivenpitolie beschermt ons tegen de vrije radicalen . Vrije radicalen bevinden zich overal in ons lichaam. Ze zijn ook aanwezig in het milieu, de uitstoot van auto’s, industriële vervuiling, sigarettenrook,… deze lucht ademen we in.
Druivenpitolie zorgt ervoor dat ons lichaam langer jong vitaal en gezond blijft. Tenminste, indien we voldoende procyanidin hebben. Procyanidin is dé krachtigste radicalenvernietiger.
Een verstoorde balans
Optimale bescherming
Vroeger kon ons lichaam de aanwezigheid van de vrije radicalen zelf in evenwicht houden.
Vandaag klopt deze balans echter niet meer. De vrije radicalen zijn sterker omdat we gestresseerd zijn, omdat onze werkdruk hoger ligt dan voorheen. Vroeger werd vijf procent van de ingeademde lucht in vrije radikalen omgezet, vandaag is dit ongeveer twintig procent. We hebben dus meer antioxidanten nodig zoals vitamine C en E, betacaroteen en uiteraaard procyanidin, die de vrije radicalen bestrijden en neutraliseren. De werking van procyanidin is achttien maal sterker dan vitamine C en vijftig maal dan vitamine E.
Oligomere proanthocyanidinen (OPC) uit druivenpitten zijn bioflavonoïden met een krachtige antioxidatieve, ontstekingsremmende werking. Ze beschermen het lichaam tegen (vroegtijdige) veroudering (zowel innerlijk als ook uiterlijk) en hebben een positieve invloed op hart en bloedvaten, bindweefsel, huid en andere weefsels en organen. OPC is heel breed inzetbaar.